Oplægsholdere

Her har du mulighed for at læse mere om de forskellige oplægsholdere, som kommer på Dansk Innovationsdag.

Videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen

Charlotte er en dansk erhvervsleder og politiker, der siden februar 2010 har været minister for videnskab, teknologi og udvikling, udpeget af Det Konservative Folkeparti.

Charlotte har tidligere været formand og direktør for Danfoss Universe, direktør i LEGO, medlem af Økonomi- og Erhvervsministeriets ekspertgruppe om oplevelsesøkonomi, samt bestyrelsesmedlem i ministeriets innovationsenhed.

Bestyrelsesformand i Bavarian Nordic, Asger Aamund

Asger Aamund er bestyrelsesformand og storaktionær i biotekselskabet Bavarian Nordic og tidligere bestyrelsesformand i Neurosearch. Han er desuden bestyrelsesmedlem i adskillige andre selskaber, bl.a. Verdensnaturfonden og Modern Times Group.

Asger har tidligere været direktør i Goriværk , koncerndirektør i Rockwool og senere som administrerende direktør i Ferrosan-gruppen. I 1988 etablerede han med sig selv som direktør sit eget firma, A.J. Aamund A/S, der udvikler virksomheder inden for biotek-branchen.

Formand for Folketingets Erhvervsudvalg, Helge Sander

Helge Sander blev første gang medlem af folketinget i 1984, og har siden marts 2010 været formand for Folketingets Erhvervsudvalg.

Helge var fra 1994 til 2001 Borgmester i Herning og herefter Minister for videnskab, teknologi og udvikling frem til 2010.

Adm. Direktør Unimerco, Kenneth Iversen

Kenneth Iversen har gennem en lang årrække været frontfigur i Unimerco.

Unimerco fremstiller og forhandler værktøjer til fly- og automobilindustrien, maskinindustrier m.v. og er en arbejdsplads, der flere år i træk har placeret sig blandt de bedste i Europa.

Adm. Direktør Håndværksrådet, Ane Buch

Ane blev i 2001 udnævnt til vicedirektør for Håndværksrådet og i 2009 blev hun direktør. Herud over sidder hun bl.a. i Danmarks Vækstråd på vegne af Danmarks små og mellemstore virksomheder.

Håndværksrådet har næsten 100 medlemsorganisationer med en medlemsskare på 20.000 små og mellemstore virksomheder inden for byggeri, mindre industri og serviceerhvervene.

Facebook Landechef i Danmark, Jan Christensen

Jan Christensen har været landechef for Facebook i Danmark siden 2009. Udover Facebook har han beskæftiget sig med online markedsføring siden 1999, deriblandt 7 år som salgsansvarlig hos Jubii samt 2 år som kontaktchef hos Berlingske Media.

Facebook har over 500 mio aktive brugere worldwide og 150 mio. brugere har adgang via mobilen. I Norden alene er der ca. 11 mio. aktive brugere.

Innovation Lab

Innovation Lab er et internationalt videncenter for ny teknologi. Gennem de seneste år har de opbygget et internationalt netværk af op mod 2500 kontakter indenfor forskning, produktudvikling og iværksætteri verden over.

Det er igennem dette netværk, at der dannes et overblik over, hvilke teknologier, der er på vej, hvad teknologierne kan bruges til, og hvem der er længst med hvad. Overblikket giver en ret præcis fornemmelse for, hvad der vil røre på sig om 3-5 år, som er den tid, der er på tegnebrættet i forsknings- og udviklingsafdelinger lige nu.

Links

 

Erhvervsrådet Herning &
Ikast-Brande

Innovatorium 


Forsknings- og Innovationsstyrelsen 

 

Rådet for Teknologi og Innovation